De indruk wordt gewekt dat de benoeming van Amy Coney Barret tot Opperrechter in de VS voornamelijk schade zal aanrichten op het morele vlak, zoals bij abortus, vrouwenrechten en vele religieuze belangen, onder meer wat er in het onderwijs ter sprake mag komen en wat niet.
Vergeten wordt dat zij de zesde rechter zal zijn (van de negen) die onvoorwaardelijk uitspraken zal doen ten gunste van de belangen van big business. Als circuit court rechter heeft zij zich recentelijk nog gekeerd tegen het recht op betaling voor overwerk; op leeftijd discrimineren mag van haar; bedrijven hoeven niet bestraft te worden wanneer zij consumenten misleiden; en walgelijke praktijken van deurwaarders, daar heeft ze in haar uitspraken geen moeite mee.
De “aanwinst” van Amy Coney Barret maakt van de Supreme Court een instituut dat, bemenst met zes conservatieve rechters, zich volledig schaart achter de belangen van corporate America. In het nabije verleden heeft de Supreme Court de onderhandelingsruimte van vakbonden sterk ingeperkt; heeft het recht om gezamenlijk, in een class action, te procederen tegen misdaden van ondernemingen ongedaan gemaakt; de macht van de fossiele brandstofindustrie aanmerkelijk versterkt; en heeft het mogelijk gemaakt dat grote bedrijven onbeperkt geld kunnen donoren aan kandidaten voor politieke functies die hen welgezind zijn.
Het versterken van de macht van corporate America, dat is de bedoeling van de benoeming van Amy Coney Barret. Dat zij moreel reactionair is, is mooi meegenomen en een middel om de publieke discussie daarop te richten en niet op het feit dat corporate America de klassenstrijd overweldigend aan het winnen is.